Afvallen met gezond eten

Afvallen met gezond

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

 

Het is al lang bewezen dat de meeste diëten niet echt werken. Natuurlijk val je in de beginfase af, omdat je minder calorieën tot je neemt, of koolhydraten vermijd of gaat eten zonder vet. Allemaal vormen van eten waar je zeker van gaat vermageren. Maar is het ook allemaal wel zo lekker en houden we deze manier van eten ook vol…

Volhouden

Het volhouden van een dieet is waar de meeste mensen tegen aan lopen. Ga je bijvoorbeeld aan de shakes, dan zal je de rest van je leven deze producten moeten blijven gebruiken om op gewicht te blijven. Deze shakes gaan echter op den duur vervelen. Het voldoet niet meer. Je lichaam schreeuwt als het ware om een boterham met kaas.

Volhouden

Gezond eten

Gezond en lekker eten en tegelijkertijd wat kilo’s verliezen. Wie wil dat nu niet! Een aantal tips kunnen er voor zorgen dat je fit wordt en overtollige kilo’s kwijt kunt raken. Allereerst is het verstandig om nóóit het ontbijt over te slaan. Ontbijten is cruciaal voor de rest van de dag. Ontbijt je niet of onvoldoende dan grijp je halverwege de ochtend naar de verkeerde producten. Je denkt, dat kan wel, ik heb toch nog niet gegeten. Fout! Ontbijten moet, om een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

bewegen

Stop met suiker!

Suiker is gif voor je lichaam. Wanneer je er te veel van eet wordt je futloos en dik. Stop met het eten van koek en melkchocolade (puur mag wel, elke dag een stukje). Probeer suiker in koffie en thee af te wennen. Heus, wanneer je dit een poosje doet wil je niet anders meer. Frisdrank, sap en chocolademelk zitten boordevol suikers. Gebruik zo weinig mogelijk alcohol. Je lichaam ziet alcohol als suiker.

Wanneer je deze tips een beetje opvolgt zal afvallen als vanzelf gaan. Gewoon drie maal per dag een goede maaltijd is voldoende.

gezond eten

Eiwitten

Eet wat meer eiwitten (geven een vol gevoel) en minder, vooral de snelle, koolhydraten. Snelle koolhydraten zitten hoofdzakelijk in koek, pasta’s en witbrood.

Probeer zo min mogelijk zout te gebruiken.

Stress vermijden

Eén van de belangrijkste aspecten van afvallen en gezond eten is stress vermijden. Probeer je moeilijkheden op te lossen door er over te praten. Ga er niet mee zitten. Dit leidt namelijk bij veel mensen tot meer eten. Ga af en toe lekker naar de sauna en laat je daar verwennen met massages en opgietingen. Wellnessresort Sittard is een goed voorbeeld van een spa waar je helemaal tot rust kunt komen.

Restaurant

Wellness Sittard heeft een prachtig restaurant waar je gezond en bovenal smakelijk kunt eten. Boek een Wellness diner special en geniet van wellness-momenten en een fantastisch hoofdgerecht naar keuze.

Restaurant