Werken aan een gezond lichaam

gezond lichaam

Een gezond lijf wil eigenlijk iedereen. Vooral mensen die ziek zijn geworden door niet goed voor hun lichaam te zorgen, hebben spijt als haren op hun hoofd. Je kunt namelijk werken aan een gezond lichaam door elke dag te bewegen, gezond te eten, je rust te pakken en te relaxen in bijvoorbeeld een wellnesscentrum. Wellnessresortsittard.nl. is de juiste locatie om hier mee te beginnen. Wanneer je namelijk eens in de zoveel tijd een relaxdagje neemt, zal je in de periode daarna bewuster met je gezondheid omgaan.

Jezelf gezond eten

Wat je in je lichaam stopt kan worden gezien aan de buitenkant. Eet je altijd voldoende fruit, groentes, zuivel en granen, dan zal je huid gaan glanzen en voel je je zelfverzekerder. Mensen die veel alcohol drinken, sigaretten roken, onvoldoende slaap tot zich nemen en zich vaak te goed doen aan fastfood, zullen er meestal ouder uitzien, een grauwe, gerimpelde huid hebben en vermoeidheid uitstralen. Aan een gezond lichaam werken begint met gezond eten!

gezond eten

Beweging

Elke dag bewegen helpt enorm om jezelf fit en lenig te voelen. Je hoeft absoluut niet naar de fitness. Bewegen kan in je dagelijkse patroon worden ingecalculeerd. Ga wandelen, fiets naar je werk, ga voetballen met je kinderen en neem eens wat vaker de trap.

bewegen

Rekken en strekken

Vooral wanneer mensen ouder worden kan elke dag rekken en strekken zorgen voor flexibele spieren en gewrichten. Wanneer je een zittend beroep hebt, is het een aanrader om iedere dag wat oefeningen te doen.

Yoga

Yoga

Kom uit je comfortzone en ga wat aan yoga doen. Tijdens je relaxdag is het absoluut prettig om wat yogaoefeningen tijdens de rustpauzes tijdens een saunagang te doen. 

Spieren en gewrichten blijven soepel en je zult tijdens een gerichte yoga beoefening, optimaal kunnen ontspannen.

Stress kwijtraken

Om stress de baas te worden is zo nu en dan een lichaamsmassage fantastisch om te ondergaan. Welnessresort Sittard heeft professionele medewerkers in dienst die kunnen zorgen voor de ultieme rust in je lijf. Afvalstoffen zullen sneller het lichaam verlaten en stresshormonen verdwijnen naar de achtergrond door de juiste massage te ondergaan. Ook zal de slaap door een ontspanningsmassage zienderogen verbeteren.

Water

Water is in een saunacomplex essentieel. Zonder water zou een wellnessresort niet goed kunnen draaien. Denk maar eens aan zwembadwater, een stoombad en niet te vergeten al die heerlijke opgietingen en douches. Maar ook het drinken van zuiver water draagt bij aan de werking van een gezond lichaam. We kunnen niet zonder water. Stofwisseling, onderhoud van lichaamscellen en afvalstoffen die naar behoren moeten worden afgevoerd kunnen niet worden gerealiseerd zonder water.

Drink elke dag een aantal glazen en je lichaam zal gehydrateerd blijven en dus optimaal functioneren.

gezond water