Sporten

Behalve relaxen ook sporten

Er is een tijd van uitrusten maar ook een tijd van werken. Zo blijft je leven in balans. Altijd maar zitten en consumeren geeft een mens geen voldoening. Zo is het ook met relaxen en sporten. Het is fantastisch om een relaxdag in wellnessresort Sittard te plannen, maar een aantal keren per week sporten is voor een lichaam ook broodnodig. Ben je niet zo’n sporter, ga dan in ieder geval een aantal keren per week wandelen of fietsen. Beweging is nodig om het lijf optimaal te laten functioneren. Mensen die niet van de bank afkomen zullen op zeker moment geen interesses en inspiratie meer voor hun omgeving op kunnen brengen.

FIETSEN

Sporten helpt mee om de juiste balans te vinden

Ben je van plan wat meer te gaan bewegen en behalve wandelen en fietsen een aantal keren per week de deur uit te gaan om écht te werken aan je lichaam? Kies dan de juiste sport. Een bepaalde sport moet wel bij je passen. Wanneer je je naar een sportclub als voetbal moet slepen, dan klopt er iets niet. Ga dus doen wat je leuk vind!

bewegen

Ga fitnessen

 

Cardio

Je kunt op een sportschool cardiotraining gaan doen. Dus echt aan je conditie werken door te gaan lopen op de loopband, te gaan fietsen of gebruik te maken van de crosstrainer. Ga je veel liever roeien, dan heeft elke fitness een roeiapparaat onder zijn dak.

Cardio

Roeien

Roeien is een vorm van cardio waar je letterlijk al je spieren voor nodig hebt. Been, arm en buikspieren zullen aangezet moeten worden om de roeibeweging te maken. Maar ook schouders en rug doen duidelijk mee op dit cardioapparaat. Het is een combinatie van kracht en cardio.

waneer je regelmatig gebruik maakt van een fitnessruimte is daarna relaxen in een spa een weldaad voor je lijf.

Roeien

 

Krachttraining

In de fitness heb je ook de mogelijkheid om de kracht van je spieren te trainen. En het zijn niet alleen de spieren die hier baat bij hebben, ook de gewrichten zullen prettiger gaan aanvoelen. Vooral vrouwen en mensen die wat ouder worden zijn krachtoefeningen een geweldige vorm van sport. Krachttraining zorgt er voor dat je minder blessures oploopt omdat je spieren en gewrichten bepaalde bewegingen goed kunnen opvangen.

Het beoefenen van een goed half uur krachttraining zorgt voor meer verbranding van calorieën, dan een half uur cardio. Zorg dat je voldoende relaxmomenten hebt in de wellness en dit als afwisseling gebruikt met voldoende beweging.