Een lach staat mooi op ieder gezicht. Het is dan ook aan iedereen aan te raden om met een lach op het gezicht rond te lopen. Een lach staat niet alleen mooier, maar geeft jou een toegankelijke uitstraling. Een grote reden waarom mensen moeite hebben met lachen is omdat men zich schaamt voor het gebit. Dit kan komen door oude en lelijke vullingen, missende tanden of door bijvoorbeeld een vergeeld gebit. Van al deze lach beperkende factoren is het vergeelde gebit anno 2021 het gemakkelijkst te verhelpen. Daarom geven we je in deze blog twee tips die je helpen bij het witter maken van de tanden.

Gebruik van tandpasta

Er zijn tegenwoordig tal van tandpasta’s die de tanden witter kunnen laten lijken. Dit kan doordat de tandpasta’s oneffenheden en vlekken van de tanden kunnen wegwerken. Deze vlekken kunnen veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld het drinken van koffie of door het roken van sigaretten. Een tandpasta kan er echter niet voor zorgen dat de tanden daadwerkelijk een tint bleker worden. De tandpasta’s zijn dus voornamelijk geschikt om het gebit egaler en mooier te maken. Voor  veel mensen is dit echter al genoeg vooruitgang om weer te durven lachen! Door de tandpasta zien de tanden er weer natuurlijker en beter verzorgd uit. Als je echt een Hollywoodachtige white smile wilt, dan is het gebruik van tandpasta echter niet genoeg!

Tanden bleken

Als je een gebit wilt dat daadwerkelijk enkele tinten witter is dan voorheen, dan zul je je tanden moeten bleken. Door de tanden te bleken worden de tanden behandeld met een speciaal middel. Dit middel maakt de tanden zichtbaar witter dan voorheen. Het is hierbij wel belangrijk om te onthouden dat het bleken van de tanden niet permanent is. Na verloop van tijd zal de kracht van het middel afnemen en zullen de tanden meer en meer terug kleuren naar de kleur van voor de bleekbehandeling. Toch is het tanden bleken enorm populair. Dit zie je aan het explosief stijgende aantal tandenbleeksalons in bijvoorbeeld Groningen. Na een simpele zoekopdracht als “Tanden bleken Groningen” zie je pagina’s aan mogelijkheden waar jij je tanden kunt laten bleken!