Er zijn verschillende oorzaken waardoor je ontevreden kan zijn over je neus. De meest voorkomende redenen zijn cosmetisch, dus dat je je neus simpelweg er niet mooi uit vind zien. Deze kan te groot of juist te klein zijn, een bochel op de neusrug hebben, scheef staan of bijvoorbeeld te grote of te kleine neusvleugels hebben. Maar er kunnen ook medische reden ten grondslag liggen aan een neuscorrectie. Denk hierbij aan aangeboren afwijkingen waardoor de neus bijvoorbeeld niet goed ontwikkeld is of ademhalingsproblemen veroorzaakt doordat hij te klein of te smal is. Maar ook schade die bijvoorbeeld na een ongeluk is ontstaan die tot medische ongemakken leidt, kan door een neuscorrectie in veel gevallen (deels) worden hersteld.

Neusfillers

Een neuscorrectie kan zowel met als zonder operatie plaatsvinden. Wanneer je liever niet onder narcose wil, kunnen neusfillers een goed alternatief bieden voor een neusoperatie. Neusfillers op basis van de lichaamseigen stof hyaluronzuur zijn erg populair, omdat de behandeling weinig impact heeft en bovendien geen overgevoeligheidsreacties zal opwekken omdat het dus gaat om een lichaamseigen stof.

Hyaluronzuur heeft de neiging om uit te zetten in volume en watermoleculen aan te trekken om dit volume te handhaven. Hierdoor is het een perfecte manier om een te kleine neus op bepaalde plekken op te vullen en oneffenheden weg te werken. Daarnaast stimuleert hyaluronzuur de aanmaak van natuurlijk collageen in de huid.

Het effect van een neusfiller blijft ongeveer zes tot twaalf maanden zichtbaar. Hyaluronzuur wordt namelijk op een natuurlijke manier via de lever afgebroken en verdwijnt helemaal uit het lichaam. Om het effect te behouden, kan de behandeling herhaald worden. Vaak zie je bovendien dat na meerdere behandelingen er steeds minder filler ingespoten hoeft te worden, om het gewenste effect te krijgen.

Kies een veilige en professionele kliniek

Zorg er wel voor dat je research doet naar bij welke kliniek je veilig neusfillers kan laten inspuiten. Het gebeurd helaas nog te vaak dat mensen naar het buitenland vliegen voor een goedkope cosmetische ingreep en thuiskomen met een onnatuurlijk resultaat of nog erger zelfs: ontstekingen en zelfs langdurige of structurele schade als gevolg.

Lees je daarom goed in over bijvoorbeeld welke geneesmiddelen de kliniek gebruikt die je op het oog hebt en welke kennis en ervaring de cosmetisch arts. Maar je bent natuurlijk ook geen deskundige op dit gebied. Daarom kan wat hulp erg handig zijn. In Nederland bestaat er daarom een keurmerk dat de branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) in het leven heeft geroepen. Alle klinieken die zo’n ZKN-keurmerk hebben, voldoen aan strenge kwaliteitseisen die elk jaar worden getoetst door een onafhankelijke instantie. Zij kijken naar de kennis en het functioneren van de medisch specialisten, stellen eisen aan de medicatie, controleren de hygiène, maar dit keurmerk garandeert ook dat je rechten als patiënt goed gewaarborgd zijn. Één van de klinieken in Nederland met zo’n ZKN-keurmerk is Elzen Kliniek. Hier bent je dus verzekerd van een goede behandeling door professionele artsen.