Heb je besloten om van kapper te veranderen? Of ben je op zoek naar een kapper omdat je naar een nieuwe stad bent verhuisd? Het kan lastig zijn om een goede nieuwe kapper te vinden die bij jouw stijl past. Maar voordat je een afspraak maakt, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een goede ervaring hebt. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij een bezoek aan een nieuwe kapper.

Lees reviews online

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe kapper, is de beste manier om te weten te komen wat andere mensen van de kapper vinden, door het lezen van online reviews. Dit kan je helpen bepalen of de kapper geschikt is voor jouw behoeften. Lees indien mogelijk reviews op onafhankelijke websites, zodat je zeker weet dat de reviews betrouwbaar zijn.

Vraag een consultatie aan

Als je nog steeds twijfelt na het lezen van de reviews, vraag dan een consultatie aan. De meeste kappers bieden gratis consultaties aan waarbij je kan praten met de kapper en het personeel, de salon kan bekijken en het beleid kan bespreken. Op deze manier kun je erachter komen of de kapper geschikt is voor jouw behoeften.

Neem foto’s mee

Wanneer je een nieuwe stijl wilt proberen, kun je het beste foto’s van kapsels meenemen die je mooi vindt. Dit helpt de kapper Den Bosch te begrijpen wat je stijl is en wat je wilt bereiken. De kapper helpt je dan bij het vinden van een kapsel dat bij je past en dat je ook mooi vindt.

Communicatie is belangrijk

Nadat je duidelijk hebt gemaakt wat jouw stijl en wensen zijn, is communicatie met de kapper essentieel. Laat de kapper tijdens het knippen zien wat je leuk vindt en wat je niet leuk vindt. Als je het gevoel hebt dat er iets misgaat, zeg het dan tijdig zodat de kapper het kan corrigeren. De kapper wil graag dat je tevreden bent met het resultaat.

Zorg voor een hygiënische kapsalon

Het is belangrijk dat de kapsalon waar je heen gaat, hygiënisch is. Alle gereedschappen moeten worden gedesinfecteerd en de werkplekken moeten worden schoongemaakt voordat er een volgende klant komt. Als je twijfelt over de hygiëne van de kapsalon, vraag dan gerust of ze je de sterilisatie procedures willen laten zien. 

Bij het kiezen van een nieuwe kapper is het belangrijk om je huiswerk te doen. Lees online reviews, vraag een consult aan, neem foto’s mee, communiceer goed met de kapper en zorg ervoor dat de kapsalon hygiënisch is. Met deze tips kan je een goede nieuwe kapper vinden die bij jouw stijl past. Happy hair day!

Ben je op zoek naar een nieuwe kapper in de omgeving van Den Bosch? Neem dan zeker even een kijkje op salontof.nl!