In de hectiek van het moderne leven is het moeilijk om een moment van rust te vinden. Mindfulness is een krachtige manier om je bewustzijn te vergroten en stress te verminderen. Zelfs tijdens je dagelijkse routine! Met deze 5 snelle en effectieve oefeningen werk je met slechts een paar minuten van je tijd elke dag aan je mindfulness.

Bewuste ademhaling

Begin je dag met een eenvoudige ademhalingsoefening. Neem in de ochtend 5 minuten om diep in te ademen via je neus en langzaam uit via je mond. Concentreer je daarbij volledig op je ademhaling. Voel hoe je longen zich uitzetten en weer samentrekken. Dit helpt je om je gedachten te centreren en je voor te bereiden op de dag. 

Geleide meditatie

Neem tijdens je lunchpauze de tijd om een geleide meditatie-app te gebruiken. Sluit je ogen en laat de stem je door een rustgevende sessie leiden. Dit hoeft maar 5 tot 10 minuten te duren! Dit breekt niet alleen je dag op met een rustmoment, maar helpt ook je mentale helderheid te herstellen voor de rest van de dag.

Bewust eten

Kies één maaltijd per dag die je in volledige mindfulness nuttigt. Zet alle elektronica uit en concentreer je volledig op het eten. Niet alleen de smaak, maar ook de textuur en geur van je voedsel. Dit helpt om meer waardering te hebben voor het moment en voor wat je eet. Daarnaast bevordert het ook een betere spijsvertering.

Moment van dankbaarheid

Eindig je dag altijd met een dankbaarheidsoefening. Neem een paar minuten voor je naar bed gaat om drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Dat kan iets specifieks zijn voor die dag, maar ook iets algemeens waar je dankbaar voor bent. Deze oefening bevordert positieve gedachten en helpt bij het creëren van een houding van waardering en tevredenheid.

Maak tijd voor jezelf

Een RADO horloge helpt je om de tijd in de gaten te houden, zodat je regelmatig korte pauzes neemt. Spreek met jezelf af dat je op een specifieke tijd 5 minuten neemt om een mindfulness oefening te doen. Zo wordt je weer even herinnerd om een minuutje stil te staan, diep adem te halen en je bewust te worden van je lichaam en omgeving. 

Mindfulness hoeft niet tijdrovend of moeilijk te zijn. Met deze 5 eenvoudige oefeningen integreer je mindfulness in je dagelijkse routine. Ze kosten slechts een paar minuten van je tijd, maar hebben een grote impact op je welzijn en gemoedstoestand. Begin klein, je merkt al snel de voordelen die mindfulness te bieden heeft!