Angststoornissen kunnen leiden tot verschillende lichamelijke en mentale klachten die het dagelijks functioneren kunnen belemmeren. Een goede behandeling van angststoornissen is essentieel om de klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. In dit artikel bespreken we het advies van een psychiater in Amsterdam en de behandeling van angststoornissen bij Invivo Clinics, een praktijk die professionele hulpverlening biedt aan mensen met psychische problemen.

Invivo Clinics: Een persoonlijke en multidisciplinaire aanpak

Invivo Clinics staat bekend om haar persoonlijke benadering en het benutten van iemands potentieel. De praktijk biedt een multidisciplinaire aanpak en behandelt angst- en spanningsklachten, depressie, burn-outs, paniekaanvallen, angststoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, dwangmatigheid en PTSS. Een intakeprocedure, bestaande uit het invullen van vragenlijsten en gesprekken, zorgt ervoor dat de klachten in kaart worden gebracht en er een behandelplan op maat wordt opgesteld. De behandelingen en ondersteuning variëren van traumagerichte therapieën zoals TG-CGT, Imaginaire Exposure en EMDR, tot cognitieve gedragstherapie, mindfulness en medicamenteuze behandeling.

Advies van de psychiater in Amsterdam: Behandeling op maat

De psychiater in Amsterdam bij Invivo Clinics kijkt naar hoe de oplossing uit de persoon zelf kan komen en maakt gebruik van verschillende behandelmethoden, zoals freedom of movement, mindfulness, cognitieve gedragstherapie en medicamenteuze behandeling. Deze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat de behandeling aansluit bij de unieke situatie en behoeften van de cliënt. Bovendien werkt Invivo Clinics met gecertificeerde MBSR en MBCT mindfulness trainers en start regelmatig nieuwe trainingen. De focus van de behandeling ligt op het accepteren van negatieve gedachten en gevoelens en het richten op zaken die direct kunnen worden beïnvloed, zoals bij Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Evaluatie en klanttevredenheid bij Invivo Clinics

De tevredenheid van cliënten staat hoog in het vaandel bij Invivo Clinics. De praktijk meet continu de klanttevredenheid en ontvangt goede waarderingen voor de behandelingen, met een gemiddelde score van 8,6 op de CQ-index en een score van 9,3 op Zorgkaart Nederland. Deze hoge scores benadrukken de effectiviteit en tevredenheid van de aangeboden behandelingen, en geven aan dat de cliënten zich gehoord en begrepen voelen tijdens de behandeling. Met vestigingen in Amstelveen en Zeist kunnen ze hun diensten aanbieden aan een breed publiek.

Medicatie als aanvulling op therapie

In sommige gevallen kan medicatie een rol spelen bij de behandeling van angststoornissen, vooral in combinatie met andere behandelvormen zoals cognitieve gedragstherapie. Selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s) hebben de voorkeur als medicatie voor angststoornissen vanwege hun gunstige bijwerkingenprofiel. Bij de start van een antidepressivum kan het gebruik van benzodiazepinen worden overwogen om eventuele initiële angsttoename te verlichten. Medicatie, zoals antidepressiva, kan worden voorgeschreven als aanvulling op de therapie bij onvoldoende verbetering van de klachten.

Conclusie: Het belang van professionele hulp bij angststoornissen

Angststoornissen kunnen een grote impact hebben op het dagelijkse leven, en het is belangrijk om professionele hulp te zoeken om de klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Invivo Clinics en de psychiater in Amsterdam bieden een persoonlijke en effectieve behandeling voor mensen met angststoornissen, met een focus op de unieke situatie van elke cliënt. Door samen te werken met een team van deskundige professionals, kunnen cliënten de juiste behandeling en ondersteuning vinden om hun angststoornissen te overwinnen en weer controle te krijgen over hun leven.