Het opzetten van een website is in de afgelopen jaren steeds makkelijker geworden. Nog nooit waren er zo veel platformen waarop je terecht kunt om zelf snel en eenvoudig een online portfolio, blog, webshop of ander soort website te bouwen aan de hand van templates waar vaak ook veel gratis van worden aangeboden. Deze platformen bieden naast makkelijke oplossingen voor het bouwen van een website ook nog de hosting aan zodat jouw website direct online staat. Simpel en wel zo handig.
Maar met het in elkaar zetten van een website doormiddel van templates ben je er nog niet. Wat hier nog aan ontbreekt is jouw eigen identiteit, aspecten die jouw onderscheiden van de rest. Niet altijd een makkelijke taak want hoe doe je dit nu het beste? Hoe behaal je de meeste bezoekers voor jouw site en ook heel belangrijk, hoe zorg je er voor dat deze bezoekers terug blijven komen? Gelukkig kun je voor webdesign Sittard terecht bij Webwings.

Zeg het met design

Een goede website begint bij een goed design! Een design dat er uitspringt, jouw website onderscheidt van de rest en jouw producten, diensten of jouzelf direct herkenbaar maken. Bij Webwings staat het design van jouw website dan ook centraal tijdens het ontwerpproces. Je wilt immers dat je professioneel overkomt en dat moet zich natuurlijk ook goed schalen naar smartphones en tablets. Een aantal andere punten die belangrijk zijn in een goed ontworpen website, die tegenwoordig onmisbaar zijn voor het vergroten van jouw bereik zijn de social media koppelingen en een goed contactformulier. Zo weten bezoekers jou niet alleen overal te vinden maar is het tevens heel eenvoudig om jouw website te delen met anderen en dat is wat je wilt!

Treed naar de voorgrond

Oké, de website is af en hij staat online. Heel leuk en aardig maar nu is het natuurlijk van belang dat jij zoveel mogelijk bezoekers krijgt en dat deze ook terugkeren. Eén tool die Webwings hiervoor inzet is SEO optimalisatie. En voor diegene die nog niet weten wat dit inhoud, het is heel eenvoudig. SEO staat voor “Search Engine Optimalization” en zorgt er simpel gezegd voor dat jouw website makkelijker vindbaar is in de verschillende search engines zoals Google. Om dit zo goed mogelijk in te zetten wordt er onder andere gekeken naar het gedrag van jouw bezoekers, wie jouw doelgroep is, welke content er op jouw website te vinden is en wordt er gewerkt aan linkbuilding.

Content maakt content

Nu jouw website is gebouwd, online staat en geoptimaliseerd is, zal je toch echt zelf aan de slag moeten en tegenwoordig is het gezegde “content maakt content” de sleutel tot een succesvolle website. Jouw bezoekers bezoeken jouw website vanwege de producten, diensten, content die jou aanbiedt. Maar of zij terugkomen hangt geheel af van het feit of jouw content up-to-date is en van hoog niveau is. Luister naar de wensen maar verlies hierin niet jouw identiteit, laat jouw bezoekers zich steeds meer verbonden voelen met hetgeen jij op jouw website aanbiedt en de kans is groot dat zij keer op keer terug zullen komen