Het snelle moderne leven kan nu stressvoller dan ooit tevoren aanvoelen. Het kan immers enorm belastend voor je lichaam en geest zijn. Van werken tot boodschappen doen en voor de kinderen zorgen. Plus ook nog eens voor iedereen klaar staan: dit kan af en toe overweldigend aanvoelen.

De volgende keer als jij je zo voelt, probeer dan één of meer van onze tips uit om aangenaam te ontspannen. Om jou daar zowel fysiek als mentaal weer mee op te laden. Je weet wel, net zoals dat jij in de sauna probeert te relaxen, maar dan zonder jouw huis te hoeven verlaten!

Zoek een comfortabele plek 

Of het nu om een ​​comfortabele fauteuil of een zachte bank gaat, zorg ervoor dat je een rustig plekje in je huis hebt waar jij je prima kunt ontspannen. Je kunt er ook een speciaal meditatiekussen voor aanschaffen, of op een super relaxte zitzak stoel gaan zitten. Wat je ook uitkiest, zoek een rustige plek in huis waar je niet gestoord wordt om even ultiem te ontspannen. Dit bevordert de ontspanning na stressvolle werkuren. Wat op haar beurt weer tot een hogere productiviteit op je werk kan leiden.

Voeg zeker wat planten toe

Planten helpen niet alleen mee om de luchtkwaliteit in je woning te verbeteren, maar zorgen er ook voor dat jouw woonruimte er meer ontspannen en uitnodigender uitziet. Dus doe jezelf en je huis een groot plezier door ze toe te voegen! Enkele plantensoorten die een prettig rustgevend effect hebben, zijn jadeplanten en philodendrons.

Stel een geweldige afspeellijst samen

Er zijn diverse online bronnen die jou kunnen helpen de perfecte tracks voor jouw ontspanning samen te stellen. Of je nu naar klassiek, jazz of new-age muziek op zoek bent. Er is altijd wel iets dat bij je past. Als je al een specifieke artiest of album in gedachten hebt, dan kun je hier op YouTube of Spotify naar zoeken. Je kunt hier bovendien unieke afspeellijsten vinden die speciaal voor ontspanning en stressverlichting zijn ontworpen. Zorg er in dit geval wel voor dat je alle muzieknummers met songteksten vermijdt want die zullen uiteindelijk meer afleidend dan kalmerend werken.

Voeg wat geurkaarsen toe

Er gaat niets boven het zachte, flikkerende licht van een kaars om zo een ​​ontspannen sfeer te creëren. Voeg hiervoor wat geurkaarsen aan je ruimte toe. Houd je slaapkamer ondertussen gerieflijk koel en kalm met mooi tijdloos vormgegeven bedden van steigerhout. Ga natuurlijk voor kaarsen met een kalmerende geur, zoals vanille, lavendel of een andere fijne bloemengeur. Welke geur je ook kiest; lekker geurende kaarsen zijn een geweldige manier om optimaal tot rust te komen. En vergeet uiteraard niet je geurkaarsen uit te blazen voordat je heerlijk relaxed gaat slapen!

Dompel jezelf behaaglijk onder in je bad

Duik aan het einde van je dag ontspannen in jouw bad! Met de kalme muziek die jij afspeelt en de aangestoken geurkaarsen in huis om je zintuigen te kalmeren. Zo klinkt een lekker warm bad nemen bijna als iets hemels. Sommige personen openen dan zelfs een fles rode wijn en genieten van een slokje terwijl ze in bad liggen. Hierdoor zal jouw thuis spa nog luxer aanvoelen. En als je thuis per ongeluk geen bad hebt, dan kan een lange warme douche ook zeker uitkomst bieden.

Als jij naar een ontspannende plek in jouw huis op zoek bent, dan helpen deze tips jou prettig op weg. Door een aantal van deze elementen toe te voegen, kan ook jij je leefruimte comfortabeler en uitnodigender maken. Perfect om even verrukkelijk aan de dagelijkse stress in jouw leven te ontsnappen. Begin daarom vandaag nog met het creëren van je persoonlijk oase!