Een verblijf in het ziekenhuis is voor veel patiënten een stressvolle gebeurtenis. Gelukkig is het in veel ziekenhuizen mogelijk om de hele dag en nacht bij een ziek familielid te blijven. Dit neemt veel onrust weg bij patiënten. Ouders die graag bij hun zieke kind of pasgeboren baby willen blijven, zijn dan ook maar wat blij met mooi ontworpen rooming in zitmeubels en slaapmeubels.

Slaapbanken en slaapstoelen voor rooming in verblijf

Als het nodig is dat een familielid langdurig bij de patiënt in het ziekenhuis of de zorginstelling verblijft, dan zijn comfortabele meubels om in te zitten en op te slapen onmisbaar. De meubels die hiervoor op de markt zijn hebben vaak twee functies. Een bank kan gebruikt worden om op te zitten, terwijl het ontwerp het ook mogelijk maakt om er ’s nachts of ’s middags lekker op te kunnen slapen. Ook rooming in stoelen die via een eenvoudige bediening in een bed worden veranderd zijn erg praktisch.

Meubels ziekenhuis met een praktisch en fraai ontwerp

Aangezien steeds meer ziekenhuizen rooming in mogelijk maken, groeit de vraag naar goede meubels ziekenhuis voor de familieleden die dicht bij hun kind, ouder, broer, zus of partner willen zijn. Het is niet alleen belangrijk dat het ontwerp van het ziekenhuismeubilair functioneel is. De stoelen, banken en sofa’s moeten er ook aantrekkelijk uitzien en eenvoudig te onderhouden zijn door het personeel.

Gebruiksvriendelijke producten die de zorg beter maken

Een goed ziekenhuismeubel maakt een groot verschil voor een familielid van een zieke. Die kan namelijk rustig slapen en uitrusten van zijn zware taak om zijn zieke kind of partner zo goed mogelijk bij te staan. Een bedrijf dat een jarenlange ervaring heeft met het ontwerpen van rooming in meubilair is VAB uit Zwolle. De ontwerpers luisteren goed naar de adviezen van zorgmedewerkers en ontwikkelen zo innovatieve meubels die een steentje bijdragen aan een betere zorg.